O meni

Pozdravljen/a!

Moje ime je Maruška. Tukaj sem, da podprem vse senzitivne na njihovi poti skozi življenje. Iz prve roke vem, kako čudovito darilo je visoka senzitivnost (tako zame kot za moje bližnje), a vem tudi, kako je včasih težko (pre) živeti v pogosto ne preveč senzitivnem svetu.

Od nekdaj sem bila bolj senzitivna. Življenje se me je “na veliko” dotikalo in velikokrat tudi dobesedno strlo. Vem za nekatere od najbolj črnih scenarijev, ki jih lahko odigra visoko senzitivna oseba. Ti črni scenariji so me v mojih zgodnjih dvajsetih pripravili do tega, da sem enostavno morala poskrbeti zase in za svojo senzitivnost. Vpisala sem se na študij svetovanja in zatem še na študij psihoterapije. Vedela sem, da lahko ustvarim pot in resnično zaživim v svetu, ki nas senzitivne zlahka pripravi do životarjenja.

Uporabila sem svoje znanje, lastne izkušnje in izkušnje tistih, ki preko mojega dela delijo del sebe z menoj in ustvarila ta spletni kotiček. Moj osnovni namen je poglobljeno raziskovanje in ozaveščanje o visoki senzitivnosti. Želim namreč ponuditi predvsem razumevanje, ki ga senzitivni v prvi vrsti potrebujemo od samih sebe.

Moje znanje in izkušnje

Zaključila sem dodiplomski program socialne pedagogike in pridobila več tisoč ur izkušenj pri delu z otroki in mladostniki. Na drugi stopnji sem zaključila program zakonskih in družinskih študijev in pridobila naziv svetovalke. Trenutno študiram zakonsko in družinsko terapijo. V okviru mladinske pastorale vodim različne tematske delavnice in pogovorne skupine za mladostnike ter opravljam svetovalno delo.